Tips: Motorrijbewijs Arnhem

Rijschool Westeraam Logo

Wil je nou wat handige tips weten over je motor en de kleding? bekijk website en lees zeker deze tekst eventjes door. Vaak is het altijd afvragen: Welke motorkleding haal je? Waar moet je op letten bij het kopen van de motor? Handige tips etc. 

Rijschool Westeraam Motor

Hier een paar tips voor het kopen van een tweedehands motor

Je hebt je motorrijbewijs Arnhem gehaald en je wilt een motor gaan kopen. Je wilt misschien niet meteen de nieuwste dus gaat kijken voor een tweedehandse. Waar moet je nou op letten bij het kopen van een tweedehands motor? 

  • Ga het eerst bezichtigen voordat je de motor koopt.
  • Check of je je motor haalt bij een dealer of een particulier. Er kan namelijk verschil in zitten. Een dealer biedt je meer zekerheid en vertrouwen in het kopen van de motor.
  • Stel vragen over de motor en zijn onderhoud. Bijvoorbeeld: Is die wel gecrasht? Is die goed onderhouden etc.
  • Check de slijtage en rijeigenschappen.
  • Filter je eigenschappen van de motor, zo krijg je de perfecte motor te vinden.
  • Check ook alle remmen, de banden, km afstand, koppeling, of de olie schoon is en als laatste controleer ook alle verlichtingen.

Welke kleding voor motorrijden?

Je hebt je motorrijbewijs Arnhem, je motor en wat nu? Nu moet je nog goede en mooie motorkleding hebben. Je gaat bij verschillende winkels kijken die vooral gericht zijn op buitenactiviteiten etc. Of je neemt een kijkje bij een website van rijscholen, zoals hier bekijk website. De beste motorkleding is een goedgekeurde helm en beschermende kleding (is niet verplicht, maar wel belangrijk). Ook moet je de kleding kiezen die speciaal voor motorrijders is gemaakt. Hierdoor wordt je beschermd voor het geval dat. En niet te vergeten heb je ook speciale motorlaarzen/motorschoenen nodig.Er zitten dus best nog wel bepaalde regeltjes aan voor de motorkleding.